واکسن کرونا فایزر در نتایج بالینی 90 درصد موفق بوده است

رسانه کلیک - شرکت آمریکایی فایزر ادعا می‌کند که واکسن کرونا این شرکت در سومین مرحله آزمایش خود 90 درصد موفق بوده و هیچ عوارض جانبی روی شرکت‌کنندگان در این آزمایش نداشته است. 

واکسن کرونا فایزر در نتایج بالینی 90 درصد موفق بوده است

امروز شرکت فایزر اعلام کرد واکسن کرونایی که با همکاری شرکت BioNTech تولید کرده است، در آزمایشات بالینی مرحله سوم خود موفق شده تا 90 درصد از ابتلای افراد به این بیماری جلوگیری کند. نتایج آزمایشات این واکسن توسط یک کمیته خارجی و مستقل بررسی و منتشر شده و فقط نتایج اولیه آزمایشات را منعکس می‌کند. هنوز مرحله آخر آزمایشات برای تایید این واکسن طی نشده و تاییدیه نهایی دریافت نشده است. با این وجود، این خبر بسیار خوشحال‌کننده است و نشان می‌دهد که احتمال تولید یک واکسن قابل اعتماد و موثر در آینده نزدیک بسیار زیاد است.

واکسن کووید 19 فایزر مبتنی بر mRNA است که یک فناوری جدید است و برخی از شرکت‌ها برای تولید واکسن کرونا از این فناوری استفاده می‌کنند. این تکنولوژی جدید می‌تواند سرعت توسعه واکسن و اثربخشی آن را افزایش دهد.

سومین فاز آزمایش این واکسن روی 43358 شرکت‌کننده انجام شد و شرکت فایزر اعلام کرد علاوه بر اینکه این واکسن توانسته از ابتلای افراد به کرونا پیشگیری کند، هیچ مشکلی در زمینه ایمنی افراد ایجاد نکرده است؛ یعنی این واکسن هیچ عارضه جانبی روی شرکت‌کنندگان نداشته است. بر اساس داده‌های اولیه، این واکسن در دو مرحله و با 2 دوز متفاوت تزریق می‌شود و افرادی که دوز اول این واکسن را دریافت کرده‌اند، تا 28 روز بعد از تزریق از ابتلا به این بیماری در امان بوده‌اند.

هنوز مطالعات درباره ایمنی این واکسن به اتمام نرسیده است. سازمان غذا و دارو (FDA) برای اینکه مجوز استفاده اضطراری از یک واکسن را صادر کند، باید دو ماه داده‌های ایمن از یک واکسن دریافت کند. هفته سوم این ماه، این شرط برای واکسن کووید 19 فایزر به اتمام می‌رسد و شرکت فایزر می‌تواند مجوز استفاده اضطراری را دریافت کند.

شرکت‌کنندگان در این آزمایش، تا دو سال بعد از اینکه دوز دوم و آخر این واکسن را دریافت کنند، تحت نظر و مراقبت خواهند بود تا اثرات طولانی مدت این واکسن بر بدن بررسی شود.

شرکت فایزر ادعا می‌کند که می‌تواند تا پایان سال جاری میلادی، 50 میلیون دوز از این واکسن و تا پایان سال 2021 میلادی، 1.5 میلیارد دوز از این واکسن تولید کند. هنوز نتیجه نهایی این واکسن مشخص نیست و محققان و مراکز زیادی باید اعتبار آن را بررسی و تایید کنند. به هر حال می‌توان امیدوار بود که با شروع سال 2021 میلادی، به تولید واکسن برای درمان این بیماری نزدیک‌تر خواهیم شد.

ارسال نظر