5 گورستان عجیب و غریب در ایران که از دیدنشان زهره ترک می شوید!
رسانه کلیک - قبرستانها و آرامگاهها برای اکثر مردم به عنوان مکان هایی ترسناک و غیرعادی شناخته میشوند. برخی از قبرستان ها به دلیل دکوراسیون عجیب، معماری خاص و تاریخچهای که دارند، فضای رازآلودی را به وجود میآورند که موجب وحشت بسیاری از افراد می شوند. در این مطلب با قبرستان های ترسناک ایران آشنا می شوید.
در این مطلب قصد داریم 5 مورد از قبرستان های ترسناک ایران را که دیدنشان خالی از لطف نیست، به شما معرفی کنیم.
گورستان خالد نبی
گورستان و زیارتگاه خالد نبی در یک منطقه کوهستانی و در فاصله ۹۰ کیلومتری شمال شرق شهرستان گنبد کاووس و ۵۵ کیلومتری شمال شرق شهرستان کلاله و ۶ کیلومتری روستای گچی سو بر فراز قله کوه گوگجه داغ واقع شده است. قله کوه گوگجه داغ در بین مردم به قله قدرت یا گوج (گوژ) به زبان ترکی نیز معروف است.
راه ارتباطی زیارتگاه خالد نبی کوهستانی بوده، ولی از طریق کلاله و تمرقره قوزی تا آن محل راه دشواری در پیش خواهید داشت. به دلیل دوری راه و فقدان وسیله نقلیه و کمبود امکانات رفاهی در محل و همچنین گرمای شدید تابستان و سرمای زمستان، بهترین زمان برای دیدار از آن، ماههای فروردین و اردیبهشت است.
در نزدیکی و پایینتر از بقعه خالد نبی، بقعههای عالم بابا و چوپان عطا و دره پنج شیر و همچنین چشمه خضر دندان قرار دارند. طبق روایات رایج بین اهالی، عالم بابا پدر همسر خالد نبی و چوپان عطا، شبان خالد نبی یا یکی از اولیای گمنام یا یکی از همراهان وی بوده است که همگی آنها مورد توجه و احترام ترکمنها هستند.
در قسمت شرق بقعه چوپان عطا و پیوسته به آن و روی یک رشته تپه ماهورهای خاکی که ارتفاع آنها به مراتب کمتر از ارتفاع محل مرقد خالد نبی است، گورستان عظیمی دیده میشود که حدود ۶۰۰ سنگ مزار استوانهای تا ارتفاع حداکثر ۲ متر در آن به چشم می خورد.
قبرستان تیس (گورستان اجنه)
تیسجنوب روستای باستانی و زیبایی است که در جنوب شرقی استان سیستان و بلوچستان روستای قرار دارد. این روستا با قدمتی 2500 ساله در منطقهای کوهپایهای و در پنج کیلومتری شمال غربی چابهار واقع شده و پیشینه باستانی آن به دوران هخامنشیان باز میگردد به طوری که آثار تاریخی بسیاری در این روستا وجود دارد. جالب تر از همه اینکه در این روستا مکانی است که به آن گورستان جنیان گفته میشود. این گورستان از نظر بومیان آن منطقه، مکانی عجیب و سحرآمیز است که مردم از نزدیک شدن به آن مخصوصا هنگام شب دوری کرده و از عواقب این کار میترسند.
بلوچها به قبرستان خاموش و مرموزی که در این روستای 2500 ساله قرار دارد، «جن سنط» یا گورستان جن میگویند چرا که سنگ قبرهای بزرگ و عجیب این گورستان، محلیها را به این باور رسانده که این گورها نمیتوانند محل دفن آدمیزاد باشند. تمام قبرها در دامنه کوه و در دل سنگها و در اندازههای بزرگ و کوچک کنده شدهاند و به رغم گذشت زمان و تخریب قبور بر اثر فرسایش، هنوز هم قبرهای زیادی در این مکان باقی ماندهاند.
در میان این قبرستان یک قبر کاملا سالم و قدیمی نیز دیده میشود که 225 سانتیمتر طول و 110 سانتیمتر عرض دارد. در واقع این شیوه حفاری پرسشهای زیادی را به ذهن متبادر می کند؛ پرسشهایی از قبیل اینکه چه کسانی این گورهای سخت و سنگی را حفر کردهاند، چرا سطح سنگی را برای حفر انتخاب کردهاند و اصلا اینکه این قبرها با چه وسیلهای حفر شدهاند؛ سوالاتی که مردم پاسخی برای آن پیدا نکردهاند و در نهایت آن را به جنها نسبت دادهاند، چرا که جنها به علت غلبهای که بر قدرت جاذبه دارند، از قدرت فیزیکی بسیار بالایی برخوردارند و میتوانند اجسامی بیش از 500 تن را نیز جابهجا کنند؛ کاری که از توانایی هر انسانی خارج است.
جالب است بدانید که باور مردم تیس به حضور جنیان در ساخت گورستان عجیب این روستا در حالی مطرح میشود که این باور خیلی هم دور از ذهن نیست. زیرا حتی یکی از فرضیات در ساخت بناهای کهن مثل اهرام ثلاثه نیز به جنها نسبت داده شده است! بنابراین کنکاش در باور مردمی بلوچ و توجه بیشتر به حضور جنها در یکی از قبرستان های ترسناک ایران ممکن است حس هیجان شما را هم تحریک کند!
قبرستان شهریری
شهریری یک محوطه باستانی در شهرستان مشگین شهر از شهرهای استان اردبیل ایران و از توابع روستای ارجق است. منطقه باستانی معروف به شهریری در ۶۵ کیلومتری اردبیل و ۳۱ کیلومتری شرق مشگین شهر در کنار رود قره سو قرار دارد. وسعت این منطقه تاریخی ۴۰۰ هکتار است و از سه قسمت دژ نظامی، معبد و قوشا تپه تشکیل میشود. قدمت قلعه و معبد به ۱۴۵۰ سال پیش از میلاد و قوشا تپه به ۷ هزار سال پیش از میلاد میرسد. اولین بار در حدود 10 سال پیش از انقلاب اسلامی چارلز برنی در این محوطه، عملیات کاوش را شروع کرد.
این محوطه شامل ۲۸۰ سنگافراشت باستانی است که دیرینگی آنها بیش از ۸ هزار سال پیش میلاد برآورد میشود و قدمت این مناطق به دوران اواخر مفرغ (عصر برنز) و دوره نوسنگی و مس سنگی و نیز اوایل آهن بر می گردد. این سنگافراشتها با ارتفاع متفاوت ۷۰ تا ۳۶۰ سانتیمتری اکثراً منقوش به اشکال انسان هستند. طرح انسانهای حک شده روی سنگها به شکل افرادی دست به سینه و معمولاً بدون دهان است و تنها یک مجسمه حکاکی شده زن یافت شده که دارای دهان بوده و تاکنون فقط هفت قطعه این نوع سنگافراشتها در منطقه حکاری کردستان ترکیه و یک قطعه هم در قپوزستان آذربایجان یافت شده است.
قبرستان دارالسلام
گورستان دارالسلم معروف به دارالسلام شیراز یا وادیالسلام یکی از قدیمی ترین آرامستان های ایران به شمار میرود. در آن مقبرههایی از قرن اول و دوم هجری دیده میشود. البته بسیاری از پژوهشگران بر این باورند که این قبرستان پیش از اسلام نیز وجود داشته است. قبور بزرگان و مشایخ علمی، عرفانی، ادبی و مذهبی مختلفی در آن وجود دارد. از نظر موقعیت این گورستان در میانه بلوار سیبویه، در وسط شهر شیراز در محله دروازه شاه داعی الله واقع شده است.
مقبرههای قدیمی با خطهای ممتاز رقاع، کوفی، بنایی، ثلث، نسخ و نستعلیق کندهکاری شده و تصاویری از قیچی، شانه، آینه و ابزار شغلهای در گور خفتگان روی این سنگها حک شده است.