عرصه IT همچنان چشم به راه یاری مسئولان
کسب و کارهای نوپا برای آن که بتوانند در بازار باقی بمانند نیازمند حمایت های همه جانبه هستند.
به گزارش کلیک، فرهاد الیشائی، اظهار داشت: طبق ماده ۱۳۲ قانون مالیاتی شرکت های فناوری اطلاعات به مدت ۱۰ سال از معافیت های مالیاتی برخوردار بودند اما در عمل هیچ شرکت نرم افزاری نتوانست از این معافیت بهره مند شود.
این عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای گفت: برخورداری از این معافیت مستلزم داشتن پروانه بهره برداری تولید است. پس از اخذ این پروانه وقتی برای مشمولیت قانون مراجعه کردیم گفتند که قانون مالیات های مستقیم در حال بازنگری است و فعلا امکان پذیر نیست به این ترتیب هیچ گاه استفاده از این قانون ممکن نشد.
وی ادامه داد: علاوه بر این، در سال های اخیر اعلام میشود که به شرکت های دانش بنیان معافیت مالیاتی تعلق می گیرد و شرکت های فناوری با طی هزاران ساعت مستندات خود را برای اثبات دانش بنیانی آماده و ارائه میکنند.
او بیان کرد: اما زمانی که دانش بنیان شناخته می شوند در حالی که بخشنامه مربوطه هیچ صحبتی درباره شرکت های دانش بنیان صنعتی و شرکت های دانش بنیان تولیدی نکرده اعلام می شود که پس از بررسی شما دانش بنیان تولیدی شناخته شده اید و مشمول دریافت تسهیلات دانش بنیان نمی شوید.
الیشائی تصریح کرد: این در حالی است که به مجموعه همکار دیگری که در زمینه کوربانکینگ(سیستم جامع بانکداری) فعالیت می کند گفته شده که چون دانش بنیان تولیدی هستید از تسهیلات نمی توانید استفاده کنید و بنابراین هیچ شفافیتی در این باره نیست.
این تولیدکننده نرم افزار تاکید کرد: در عمل نیز اگر حمایتی باشد در قالب تسهیلات است که قرار است باز پس گرفته شود. طبق آمار مجموعا ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات به شرکت های دانش بنیان ارائه شده که با توجه به تعداد شرکت ها سهم هر شرکت ۳ میلیون تومان می شود و رقمی بسیار خنده دار است.
وی با انتقاد از عدم حمایت دولت از نرم افزارهای ایرانی گفت: در سال های اقتصاد مقاومتی تولید ملی از شرکتی که با برنامه نویس ایرانی و از صفر شروع کرده هیچ حمایتی نمی شود و در مقابل شرکت های دولتی بزرگ از نرم افزارهای قفل شکسته که با ۱۰ نفر اداره می شوند خرید می کند و بعد از دو سال هم نرم افزارها بلااستفاده می شوند.
او اشاره کرد: برای نخستین بار یک نرم افزار ایرانی مدیریت فرایندهای کسب و کار در خاورمیانه در زمره سیستم های تایید شده شرکت کانادایی TEC قرار گرفته، اگر قصد حمایت برای صادرات وجود دارد باید از بین نمونه های دارای تاییدیه جهانی انتخاب شود اما سازمان امور مالیاتی برای اینکه از این نرم افزار بومی BPM که با صرف ۶ سال کار و هزینه حدود ۶ میلیارد تومانی تولید شده حمایت کند اعلام گرفته که برای برخورداری از شرایط حمایت باید ۷۰ درصد فروش شرکت باید به این نرم افزار تخصیص یابد و محصولات دیگر را نفروشید تا شرکت دانش بنیان تولیدی تلقی شوید.
این عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای بیان کرد: هیچ استراتژی در صنعت IT در کشور وجود ندارد و کشور برنامه جامعی برای این صنعت پیش بینی نکرده، بعد از سه سال از آغاز به کار دولت یازدهم هیچ اتفاق خاصی در صنعت IT رخ نداده و حتی متولی صنعت IT مشخص نیست. گاهی وزارت صنعت، گاهی وزارت علوم و گاهی وزارت ارتباطات دستورالعمل هایی دارند و پراکندگی بسیار زیاد است.
این فعال بازار نرم افزار توضیح داد: هر بار که این مسائل را مطرح می کنیم چند نفر از وزارت ارتباطات زنگ میزنند و میپرسند مشکلاتتان چیست و بعد از چند روز فراموش میکنند.
وی گفت: صنعت IT در ایران بسیار کوچک و بی اهمیت است و هیچ کاری برای این صنعت انجام نشده این در حالی است که در کشورهای پیشرو ۷ شرکت از ۱۰ شرکت برتر در حوزه IT فعالیت میکنند و با ۰.۰۱ سرمایه آن شرکت ها معادل تمام سرمایه بازار IT ایران است، اما در همین بازار نیز پول جابجا می شود اما آن را به تولید کننده ایرانی نمی دهند و تولید کننده ایرانی را به دنبال تهیه پروانه بهره برداری، اثبات فعالیت دانش بنیانی در راهروهای وزارتخانه ها می چرخانند و هر کسی هم اشکالی به مدارک آنها میگیرد.