مدیر عامل اپل: خواهرزادهام را از شبکه های اجتماعی منع می کنم
رسانه کلیک - تیم کوک، مدیر عامل شرکت اپل در میان جمعی از دانشجویان انگلیسی عنوان کرد که خواهرزادهاش را از شبکه های اجتماعی منع میکند. وی همچنین یادگیری برنامه نویسی را از یادگیری یک زبان خارجی مهم تر دانست.
فیس بوک و شبکه های اجتماعی مشابه آن به زندگی مردم آسیب می زنند. حتی مدیران سابق این کمپانی اعتراف کردهاند که از شبکه های اجتماعی ترس دارند، چرا که این سرویس ها آثار مخربی بر روح و روان کودکان میگذراند.
حال یک شخصیت مهم دیگر در دنیای تکنولوژی، رییس کمپانی اپل درباره تبعات منفی استفاده از شبکه های اجتماعی ابراز نگرانی کرده است. تیم کوک در میان جمعی از دانشجویان دانشگاه Harlow College در انگلیس گفت:
من به استفاده بیش از حد تکنولوژی معتقد نیستم و استفاده دائمی از شبکه های اجتماعی را موفقیت نمی دانم.
این تفکر در راستای اهداف دو سهامدار بزرگ کمپانی اپل است که پیشنهاد سرمایه گذاری برای محدود کردن جوانان و کم کردن اعتیاد آنان به تکنولوژی را ارائه دادهاند؛ اپل این اقدام را با کنترل بیشتر والدین روی فرزندانشان انجام میدهد.
رییس کمپانی اپل با بیان اینکه بچه ای ندارد، ادامه داد:
خواهرزادهای دارم که حد و مرزهایی را برایش در نظر گرفته ام. اجازه انجام بعضی از کارها را به او نمی دهم؛ یکی از این موارد استفاده بیش از اندازه از شبکه های اجتماعی است.
فیس بوک فعلا به این گفته ها واکنشی نشان نداده است.
خواهرزاده کوک به زودی به سن نوجوانی میرسد. حداقل سن برای داشتن یک حساب فیس بوک 13 سال است. مدت هاست که بسیاری این اقدام فیس بوک را مورد تمسخر قرار داده اند. برخی گزارش ها، کاربران زیر 13 سال فیس بوک را حدود 7.5 میلیون نفر تخمین زدهاند.
شایان ذکر است؛ به تازگی تحقیقی در انگلیس نشان داد که 51% از افراد 12 سال و 28% از 10 ساله ها دارای یک حساب در شبکه های اجتماعی هستند.
در دسامبر 2017، فیس بوک یک نرم افزار مخصوص کودکان را برای کاربران زیر 13 سال روانه بازار کرد.
به نظر نمی رسد صحبت های تیم کوک تاثیری روی اقدامات آتی مارک زاکربرگ و فیسبوک داشته باشد.
حتی پاپ فرانسیس هم سال گذشته در مورد تصور غلطی که شبکه های اجتماعی در ذهن مردم ترسیم میکنند، هشدار داده بود و پیشنهاد داد که مردم در برابر این خطر مقاومت نشان دهند.
مارک زاکربرگ اعلام کرد که امسال روی سایت فیس بوک کار خواهد کرد تا بتواند این مشکل را برطرف کند.
مدیر عامل شرکت اپل در ادامه صحبت هایش در دانشگاه هارلو (Harlow) درباره اهمیت کدنویسی نیز سخن گفت. گفته های او برخلاف صحبت هایی بود که اوایل همان هفته ساندار پیچای ، مدیر عامل شرکت گوگل عنوان کرده بود. پیچای معتقد است که آموزش در تکنولوژی نباید صرفا به کدنویسی و برنامه نویسی محدود شود. تیم کوک در این خصوص اظهار داشت:
به نظرم اگر قرار باشد بین یادگیری دو زبان یکی را انتخاب کنیم، زبان برنامه نویسی گزینه بهتری نسبت به سایر زبان های خارجه است. مطمئنم بسیاری در این زمینه با من مخالف هستند، اما برنامه نویسی یک زبان جهانی است. با این زبان شما میتوانید با 7 میلیارد انسان ارتباط برقرار کنید.
منتقدینِ این نظریه تیم کوک معتقدند که ایجاد ارتباط از طریق زبان برنامه نویسی اقدامی بود که شرکت اپل از طریق کاهش سرعت گوشی های قدیمی آیفون انجام داد. حتی مدیر عامل شرکت اپل هم به این موضوع واکنش نشان داده و اذعان داشت که اپل در آیندهای نزدیک میتواند با افراد بهتر ارتباط برقرار کند.