دستگاه ونتیلاتور تماما بومی به دست دانشمندان ایرانی ساخته شد

رسانه کلیک – امروز یک شرکت دانش‌بنیان عضو پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، از جدیدترین تولید دستگاه ونتیلاتور با دانش 100 در صد بومی رونمایی کرد.

دستگاه ونتیلاتور تماما بومی به دست دانشمندان ایرانی ساخته شد

به گزارش کلیک، به نقل از ایرنا؛ یک شرکت دانش‌بنیان امروز نه‌تنها موفق به تولید دستگاه ونتیلاتور پرتابل و ونتیلاتور ICU شده، بلکه در ساخت دستگاه حذف نویز، متر هوشمند و دستگاه ترکیب کننده نیز موفق عمل کرده است.

معین بهمن مدیرعامل این شرکت گفت:

هسته اصلی شرکت توسط چند دانشجوی علوم پزشکی دانشگاه تهران شکل گرفت و سپس تیم فروش، سرمایه‌گذاران به این هسته پیوستند. محصولات اصلی این شرکت در دسته مهندسی پزشکی و تجهیزات پزشکی قرار می‌گیرد.

وی در ادامه گفت:

هسته اصلی شرکت، فعالیت خود را به‌صورت غیررسمی و با تولید دستگاه ونتیلاتور پرتابل در سال ۹۱ شروع کرد و در سال ۹۵ نیز به دانش بومی طراحی و تولید ونتیلاتور پرتابل دست‌یافت. این دستگاه در قراردادی با سازمان ایمیدرو؛ سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران برای کار در معادن زغال‌سنگ مورداستفاده قرار گرفت و توانست بر تحریم دستگاه تنفس مصنوعی شرکت MSA آمریکا غلبه کند. با شیوع کرونا در اسفند ۹۸، این شرکت طراحی و ساخت ونتیلاتور ICU را هدف خود قرار داد. شرکت در مرداد ماه ۹۹، موفق به طراحی و ساخت نمونه اولیه دستگاه ونتیلاتور ICU با تمام مدهای فشاری و جمعی شد.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در ادامه افزود:

تنفس انسان از چهار فاز تشکیل‌شده است: فاز دم، انتهای فاز دم، فاز بازدم و انتهای فاز بازدم. مدهای فشاری سیکل دم را با توجه به فشار ورودی به ریه کنترل و به انتها می‌رسانند. سیکل دم ادامه می‌یابد تا فشار ریه را به فشار از پیش تعیین‌شده توسط پزشک برسانند. این فشار معمولا از ۵ میلی بار تا حدود ۵۰-۶۰ میلی بار است. دستگاه ونتیلاتور فشاری باید مکانیزمی داشته باشد که به هر دلیلی اگر فشار از ۱۲۵ میلی بار عبور کرد، فشار تخلیه شود تا به ریه فرد آسیب نرسد. در مدهای جمعی نیز ونتیلاتور فاز دم را آن‌قدر ادامه می‌دهد که حجم ریه به حجم از پیش تعیین‌شده توسط پزشک برسد. در هر دو مد، فاز بازدم به‌صورت passive و توسط خود بیمار انجام می‌شود.

وی، داشتن PEEP یا همان فشار مثبت انتهای بازدمی را از ویژگی‌های دستگاه ونتیلاتور ICU دانست و تاکید کرد: این ویژگی، فاز بازدم فرد را مانیتور می‌کند و اجازه نمی‌دهد فشار انتهای فاز بازدم از یک حد پایین‌تر رود. این امر مانع از collapse ریوی می‌شود و اجازه نمی‌دهد دیواره‌های ریه به یکدیگر بچسبند.

تاکید بهمنی بر بومی بودن 100 درصدی این محصول اظهارات زیر را دی پی داشت:

محصولات در رسته تنفسی شامل چند سطح است. یک دستگاه ونتیلاتور دارای سطوح پنوماتیک، الکترونیک و نرم‌افزار است. در این شرکت موفق به بومی‌سازی تمامی این سطوح شده‌ایم و با استفاده از قطعات موجود، طراحی و تولید محصول کرده‌ایم. طراحی و ساخت تمامی قسمت‌های پنوماتیک یکی از مهم‌ترین قسمت‌ها مرتبط با ترکیب اکسیژن است. طراحی و ساخت تمامی بردها در قسمت الکترونیک، برنامه‌نویسی نرم‌افزار در سه بخش لایه سطح بالا، لایه سطح میانی و لایه پایین و حتی طراحی و ساخت قاب دستگاه همگی توسط این شرکت انجام‌شده است. این دستگاه در حال حاضر مراحل اخذ مجوز از وزارت بهداشت را طی می‌کند. شرکت از طریق در اختیار گرفتن سالن تولید از پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، در جهت تولید انبوه این محصول گام برداشته است.

بهمن درباره دستگاه حذف نویز نیز گفت: این دستگاه در ورودی اتاق عمل، سالن کنفرانس و بیمارستان‌ها نصب می‌شود و صداهای ناخواسته، نویزها و صدای محیط را حذف می‌کند.

ارسال نظر