دریافت پیامک رمز پویا رایگان نیست!

رسانه کلیک - کاربران برای دریافت پیامک رمز پویا باید هزینه پرداخت کنند. اپراتورها اعلام کرده‌اند که بانک‌ها باید با عقد قراردادی، این هزینه را متقبل شوند، اما تاکنون هیچ بانکی چنین قراردادی را منعقد نکرده است.

دریافت پیامک رمز پویا رایگان نیست!

در حالی‌که بانک مرکزی در اطلاعیه های مکرر اعلام کرده بود که رمز دوم پویا برای مشتریان بانکی هیچ هزینه‌ای ندارد و بابت پیامک رمز دوم پویا نباید مبلغی از مشتریان بانکی کسر شود، اما در حال حاضر اپراتورها هزینه هر عملیات و یا تراکنشی که از سوی مشتریان صورت می‌گیرد را از حساب مشترک کسر می‌کنند.

بانک مرکزی با اجباری کردن استفاده از رمز پویا، دو راهکار را برای دریافت رمز دوم پویا از سوی مشتریان نظام بانکی اعلام کرد که یکی از آنها دریافت رمز یکبار مصرف از طریق پیامک و دیگری نصب اپلیکیشن از سوی مشتریان بانک است.

اما با توجه به سخت بودن استفاده از اپلیکیشن برای دریافت رمز دوم پویا، روش استفاده از پیامک برای دریافت رمز یکبار مصرف از سوی مشترکانی که تلفن همراه هوشمند ندارند یا مایل به استفاده از اپلیکیشن نیستند، انتخاب شد.

یکی از نگرانی‌هایی که در استفاده از پیامک در دریافت رمز دوم پویا بارها اعلام شد، هزینه‌ای بود که مشتریان باید برای دریافت رمزهای پویا می‌پرداختند؛ چراکه به هر حال، هر بار تراکنش بانکی، نیاز به دریافت رمز یکبار مصرف دارد و اگر مشتری بخواهد رمز خود را از طریق پیامک دریافت کند، ملزم به پرداخت هزینه است؛ به همین دلیل بانک مرکزی اعلام کرد که ارسال و دریافت پیامک برای رمزهای پویا، هیچ هزینه‌ای برای مشتریان نخواهد داشت و اگر مشتریان در این رابطه با موارد خلاف مواجه شدند، آن را اعلام کنند.

ظاهرا در چنین شرایطی روزانه حداقل ۸۰ میلیون پیامک رمز دوم پویا باید برای مردم ارسال شود. اگر تصور شود که برای هر دریافت رمز پویا یک پیامک به سرشماره بانک‌ها ارسال شود، بدین ترتیب ۸۰ میلیون پیامک درخواست نیز فرستاده می‌شود.

اپراتورهای تلفن همراه نیز در این رابطه اعلام کرده‌اند که بانک‌ها باید با عقد قراردادی، این هزینه را متقبل شوند؛ اما تاکنون هیچ بانکی، چنین قراردادی را با اپراتورها منعقد نکرده است.

بانک‌ها پیش از این قراردادهایی را با اپراتورها منعقد کرده بودند تا پیامک‌های مختلف خود را برای مردم ارسال کنند. این هزینه معمولا به صورت سالانه یا ۶ ماه یکبار از حساب بانکی افراد کسر می‌شود؛ اما اکنون لازم است بانک‌ها در قرارداد جدیدی، هزینه پیامک‌هایی که مردم برای دریافت رمز دوم پویا ارسال می‌کنند را نیز برعهده بگیرند.

هزینه ارسال پیامک در اپراتورهای مختلف برای سیم‌کارت‌های دائمی ۸۹ ریال و سیم‌کارت‌های اعتباری ۱۰۶ ریال است. اگر تصور شود که بانک‌ها موظف شوند بابت هر پیامک درخواست رمز دوم پویا، ۸۹ ریال به اپراتورهای تلفن همراه بپردازند و هر روز ۸۰ میلیون پیامک درخواست، ارسال شود، روزانه بیش از ۷۰۰ میلیون تومان باید به اپراتورها پرداخت شود که این جدا از هزینه ارسال پیامکی رمز دوم پویا است.

هم اکنون مشتریان نظام بانکی که رمز پویای خود را از طریق پیامک فعال کرده اند و باید برای دریافت این رمز، چهار شماره آخر کارت خود را به سرشماره اعلام شده از سوی بانک، ارسال کنند، اذعان دارند که از آنها هزینه کسر می‌شود.

حسین فلاح جوشقانی، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی درباره دلایل کسر هزینه ارسال پیامک رمز پویا از حساب مشترکان موبایل، گفته است: «تاکنون مذاکره ای با بانک مرکزی برای رایگان بودن پیامک های دریافت رمز پویا صورت نگرفته است. تراکنش های پیامکی در شبکه اپراتورها هزینه دارد و تاکنون نیز در خصوص اینکه این هزینه نباید از مشترکان کسر شود و بانک ها این هزینه را پرداخت کنند، توافقی با بانک مرکزی انجام نشده است.»

معاون وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه بانک مرکزی باید در این زمینه با رگولاتوری مذاکره کند، افزود: «هنوز در خصوص کلیات این طرح، توافقی نداشتیم. تاکنون با ما در مورد هزینه پیامک رمز دوم پویا و دریافت آن مذاکره ای نشده است؛ البته جلسات مرتبی با بانک مرکزی در خصوص فرآیند رمز دوم پویا داشته ایم اما موضوع رایگان بودن پیامک تا به حال مطرح نشده است. درخصوص فرآیند دریافت رمز یکبار مصرف، هر بانک باید در چارچوب توافقات با اپراتورهای موبایل کار کند و تا جایی که من می دانم، توافقی مبنی بر رایگان بودن پیامک از سوی بانک ها با اپراتورها صورت نگرفته است.»

رئیس سازمان رگولاتوری تاکید کرده است: «تاکنون هر مبلغی که از مشترکان بابت پیامک دریافت رمز دوم کسر شده، قانونی بوده و تخلف اپراتور محسوب نمی شود؛ چرا که هر پیامک هزینه دارد و مشترک باید هزینه آن را پرداخت کند. قراری بر این نبوده که هزینه پیامک‌هایی که مردم برای دریافت رمز دوم پویا به سرشماره بانک‌ها ارسال می‌کنند را اپراتورها برعهده بگیرند.»

ارسال نظر