مصرف زیاد فیبر به بهبود روند درمانی سرطان کمک می کند

رسانه کلیک - تحقیقات جدید نشان می دهد مصرف زیاد فیبر در رژیم غذایی بیماران مبتلا به سرطان، می تواند به بهبود روند درمانی این بیماران کمک کند.

مصرف زیاد فیبر به بهبود روند درمانی سرطان کمک می کند

رژیم های غذایی مختلف می توانند بر روند درمان بیماری هایی همچون سرطان اثرگذار باشند. مصرف زیاد فیبر در رژیم غذایی، می تواند به تغییر میکروب های روده کمک کرده و روندهای درمانی را کارآمدتر کند؛ اما مصرف پروبیوتیک ها ممکن است اثری عکس داشته باشد.

محققان انجمن آمریکایی تحقیقات سرطان ، مطالعات تازه ای روی گروهی از بیماران مبتلا به ملانوما (نوعی از سرطان پوست) که تحت دوره درمانی پروتئین مهارکننده PD - 1 بودند، انجام داده اند.

بر اساس این مطالعات، بیماران با مصرف زیاد فیبر در رژیم غذایی خود، 5 برابر بیشتر از بیماران دارای رژیمی با میزان فیبر اندک، مستعد بهبود روند درمان خود یا کوچک شدن تومورشان بوده اند.

کریستین اسپنسر ، یکی از محققان این پروژه جدید توضیح داد:

به نظر می رسد رژیم های دارای فیبر بالا، مجموعه متنوع تری از میکروب های روده را پرورش می دهند که این موضوع با افزایش اثرات روند درمانی PD - 1 مرتبط است. اما مکمل های پروبیوتیک (همچون قرص ها یا مکمل های غذایی که به نظر می رسد حاوی باکتری های کمک کننده ای باشند) در اصل تنوع میکروب های روده بیمار مبتلا به سرطان را کاهش می دهند.

با استفاده از روند درمانی PD - 1، تنها 20 تا 30 درصد از بیماران مبتلا به سرطان شاهد توقف روند رشد تومور خود یا کوچک شدن آن خواهند بود. اسپنسر و همکارانش به تازگی متوجه شده اند که باکتری هایی از خانواده Ruminococcaceae ، واکنش بهتری به روند درمانی سرطان نشان خواهند داد؛ با این حال این گروه متوجه نشده بودند که چرا میزان باکتری های بدن برخی بیماران سایرین بیشتر است.

رژیم غذایی یکی از روش های تغییر مجموعه باکتری ها، قارچ ها و سایر میکروب های بدن هر فرد است. بنابراین اسپنسر و همکارانش اقدام به تحقیق روی 113 بیمار مبتلا به ملانوما، رژیم های غذایی و جمع آوری نمونه های مدفوع آن‌ها شدند.

46 بیماری که بیشترین میزان فیبر را از طریق میوه ها، سبزیجات و غلات مصرف کرده بودند، بیشترین باکتری های مرتبط با روند درمانی PD - 1 را نیز داشتند. با توجه به این موضوع، نتیجه بهتری نیز در روند درمان خود دریافت می کردند.

در مقابل، بیمارانی که مصرف گوشت فرآوری شده و شکر بیشتری داشتند، باکتری های مرتبط کمتری داشته و نتایج روند درمانی آن ها نیز با سایرین قابل مقایسه نبود.

بیش از 40 درصد بیماران این مطالعه از مکمل های پروبیوتیک استفاده می کردند. این بیماران دارای تنوع کمتری در میکروب های روده خود نسبت به سایر بیماران بودند. اسپنسر در این رابطه گفت:

اکثر بیماران فکر می کنند که پروبیوتیک ها دارای اثرات سلامتی بسیاری هستند؛ اما این موضوع ممکن است در رابطه با بیماران سرطانی صدق نکند.

اگرچه مطالعات این گروه هنوز در دست تکمیل است؛ اما موضوع کلی آن در ارتباط با روش های بهبود روندهای درمانی سرطان است. تاکنون مطالعات بسیاری در ارتباط با مصرف زیاد فیبر و کاهش ریسک سرطان انجام شده است. نکته مهم آن است که حتی اگر خوردن زیاد میوه و سبزیجات کمکی به بهبود روند درمان سرطان نکند، جلوی بهبود را نیز نخواهد گرفت.

ارسال نظر