شبکه های اجتماعی چگونه زندگی انسان ها را نابود می‌کند؟

رسانه کلیک – اگر نمی توانید زندگی خود را بدون رسانه های اجتماعی تصور کنید، حتما قربانی قدرت بد آن ها شده اید و احتمالا یکی یا اغلب اثرات منفی شبکه های اجتماعی را در زندگی خود تجربه کرده اید.

شبکه های اجتماعی چگونه زندگی انسان ها را نابود می‌کند؟

بیایید روزنه های تیره رسانه های اجتماعی را کشف کنیم و دقیقا متوجه شویم که چطور استفاده از آنها به ضرر شما خواهد بود. با پی بردن به اثرات منفی شبکه های اجتماعی در زندگی خود، شگفت زده خواهید شد ( موثرترین روش های دل کندن از شبکه های اجتماعی ).

اثرات منفی شبکه های اجتماعی بر روی افراد

  • افسردگی و اضطراب

آیا بیش از دو ساعت در روز را صرف گشت و گذار در رسانه های اجتماعی می کنید؟ صرف زمان بیش از حد در شبکه های اجتماعی می تواند نگرانی شما را تحت تاثیر قرار دهد. در واقع، بیشتر احتمال دارد که سلامت روان خود را به خطر انداخته و علائمی مانند اضطراب و افسردگی را گزارش دهید. پس چگونه می توان بدون ایجاد اختلال روانی، از رسانه های اجتماعی استفاده کرد؟

اگر شما به عقل سلیم خود مراجعه کنید و یا کمی تحقیق نمایید، خواهید دید که میزان توصیه شده برای استفاده از شبکه های اجتماعی، نیم ساعت در روز است. بنابراین، مانند بسیاری از موارد دیگر در زندگی، باید حد اعتدال در این زمینه را نیز رعایت کنید.

  • سوء استفاده از سایبری

اثرات منفی شبکه های اجتماعی

قبل از ظهور رسانه های اجتماعی، قلدری تنها چیزی بود که شاید با آن روبرو می شدید. اما در حال حاضر، هر فردی می تواند ناخودآگاه و به صورت آنلاین مورد آزار و اذیت قرار گیرد. امروزه همه افراد از سوء استفاده های سایبری مطلع هستند و بسیاری از ما دیده ایم که چه کارهایی را می توان با یک فرد انجام داد.

در حالی که رسانه های اجتماعی موجب راحتی ارتباطات شدند، اما کار سودجویان با هویت نامعلومشان را برای یافتن قربانیان نیز آسان تر کرده است.

این حملات آنلاین اغلب زخم های ذهنی عمیقی را به وجود می آورند و حتی برخی افراد را وادار به خودکشی می کنند. شگفت زده خواهید شد اگر متوجه شوید که سوء استفاده از اینترنت تنها به کودکان آسیب نمی زند، بلکه بزرگسالان نیز در معرض آن قرار دارند.

اگر به طور آنلاین مورد آزار و اذیت قرار گرفتید، این مهم است که بدانید شما تنها نیستید و می توانید اقدامات لازم را انجام دهید ( تکنولوژی Blockchain و توسعه پلتفرم های شبکه های اجتماعی ).

  • FOMO یا ترس از گم شدن

ترس از گم شدن یا به اختصار (FOMO) پدیده ای است که هم زمان با فیسبوک متولد شد و این یکی از رایج ترین اثرات منفی رسانه های اجتماعی است. FOMO اساسا یک نوع اضطراب از دست دادن تجربه مثبت یا احساساتی است که شما از فرد دیگری بدست آورده اید. این ترس از طریق مشارکت در رسانه های اجتماعی، به طور مداوم تقویت می شود و یکی از مهم ترین اثرات منفی شبکه های اجتماعی محسوب می شود.

  • انتظارات غیر واقعی

جای تعجب ندارد، اما رسانه های اجتماعی به شما کمک می کنند تا انتظارات غیر واقعی از زندگی و دوستی را برای خود ایجاد کنید. فیسبوک، اسنپ چت و اینستاگرام از جمله شبکه هایی هستند که این کار را انجام می دهند. اینها سیستم عامل های اجتماعی هستند که به شدت صحت اطلاعات آنلاین را نقض می کنند.

یکی از راه های ساده این است که همه افراد دروغ گفتن در رسانه های اجتماعی را ترک کنند. اما در عصر شاخ های اینستاگرام و یوتیوب که میلیون ها نفر را به خود جذب می کنند، به زودی این اتفاق نمی افتد.

  • تصویر منفی از ظاهر اندام بدن

صحبت از افراد مشهور در اینستاگرام است، اگر به حساب های اغلب این افراد نگاه کنید، آنها را با لباس های گران بها و ظاهری آراسته خواهید یافت.

امروزه داشتن تصویری خوب از بدن یکی از مسائلی است که افراد در هر دو جنس با آن درگیر هستند. البته، مشاهده روزانه افرادی که مطابق با استانداردهای جامعه هستند، شما را آگاه می کند که چقدر متفاوت از آن تصاویر نگاه می کنید اما همه در این وضعیت به نتیجه گیری درست نمی رسند.

  • الگوی خواب ناسالم

 شبکه های اجتماعی

علاوه بر افزایش اضطراب و افسردگی، صرف زمان زیادی در رسانه های اجتماعی می تواند به خواب ناسالم منجر شود. مطالعات متعدد نشان داده اند که افزایش استفاده از رسانه های اجتماعی بر کیفیت خواب تاثیر منفی دارد.

اگر احساس می کنید که الگوی خواب خود را رعایت نکرده اید و این بر بهره وری شما تأثیر گذاشته است، برای جلوگیری از صرف وقت زیاد در رسانه های اجتماعی تلاش کنید.

  • اعتیاد عمومی

رسانه های اجتماعی اغلب به عنوان ابزاری اعتیاد آور تر از سیگار و الکل توصیف می شوند. وقتی صحبت از بدترین برنامه های رسانه های اجتماعی به میان می آید، فیسبوک، اینستاگرام و اسنپ چت در این دسته قرار می گیرند.

نمی دانید به شبکه های اجتماعی معتاد هستید یا خیر؟ آخرین باری که شما یک روز کامل را بدون چک کردن حساب های رسانه های اجتماعی خود گذراندید، به یاد آورید. اگر شبکه های مورد علاقه‌تان را به طور کامل از دست دادید؛ آیا احساس پوچی و افسردگی می کنید؟

اگر متوجه شدید که به رسانه های اجتماعی معتاد شده اید، نگران نباشید؛ این مشکل لزوما دلیلی برای این نیست اکانت خودتان را از تمام سیستم عامل های شبکه اجتماعی پاک کنید. با این حال، اگر فکر می کنید ترک بهترین راه حل برای شماست، ما جلوی شما را نمی گیریم.

آیا وقت آن رسیده که با شبکه های اجتماعی خداحافظی کنیم؟

اکنون که با اثرات منفی شبکه های اجتماعی آشنا شده اید، وقت تصمیم گیری رسیده است. همانند همه چیز، رسانه های اجتماعی هر دو عنوان خوب و بد را در زندگی ما به ارمغان می آورند. در پایان روز، این شما هستید که تصمیم می گیرد آیا این شبکه ها بیشتر به شما کمک می کنند یا به واسطه آنها آسیب می بینید ( شخصیت شناسی شبکه های اجتماعی ).

شاید همه ما نیاز به پیدا کردن سایت مناسب برای خود داشته باشیم. شاید این کار با مهاجرت از فیسبوک به توییتر یا از اینستاگرام به یوتیوب انجام شود. یا شاید شما آمادگی این را داشته باشید که کل اکانت های رسانه های اجتماعی خود را حذف کنید.

اگر تصور می کنید انجام این کار بیش از حد افراطی است، می توانید در یک دوره زمانی از رسانه های اجتماعی دور شوید و به نوعی یک سم زدایی روانی را برای خود انجام دهید. نظر شما در رابطه با اثرات منفی شبکه های اجتماعی در زندگی انسان ها چیست؟

ارسال نظر