آموزش گرفتن اسکرین شات در کلیه دستگاه های دیجیتال

امروز قصد داریم چگونگی گرفتن اسکرین شات (عکس از صفحه) را در کلیه دستگاه ها از اندروید و آیفون گرفته تا ویندوز و لینوکس و ... به شما آموزش دهیم.

آموزش گرفتن اسکرین شات در کلیه دستگاه های دیجیتال

کلیک - ما برای تهیه مطالب آموزشی اغلب باید با تهیه اسکرین شات (عکس از صفحه) محتویات موجود در صفحه نمایش را برای مخاطبان به نمایش بگذاریم. تهیه کردن این تصاویر که به اسکرین شات معروف است؛ کار هر روز ماست.

اما این کاری نیست که همه افراد به طور معمول آن را انجام دهند. در حقیقت ممکن است تعدادی از شما حتی از چگونگی انجام این کار نیز بی خبر باشید. در هر صورت انجام این کار بسیار آسان است.

اما اگر قصد دارید از صفحه دستگاه خود اسکرین شات تهیه کنید، در اینجا تمام چیزی را که نیاز دارید به شما خواهیم گفت. ما چگونگی تهیه اسکرین شات را به شما آموزش می دهیم و شما از هر پلتفرمی مانند ویندوز، MacOS، iOS، اندروید و ... که استفاده کنید، قادر هستید این عمل را انجام دهید.

اکثر روش هایی که در اینجا آورده ایم نیز به ابزار های جانبی نیاز نداشته و خود سیستم عامل ها به ابزار گرفتن تصویر از صفحه مجهز است. البته علاوه بر این ها، نرم افزار های جانبی بی شماری وجود دارد که عملیات گرفتن تصویر از صفحه را ساده تر و پیشرفته تر می کند. بنابر این ما به معرفی برخی از این ابزار ها که قادرند به سادگی از طریق مرورگر وب از صفحه عکس بگیرند نیز خواهیم پرداخت که در هر رایانه و لپ تاپی قابل استفاده است.

گرفتن اسکرین شات در گوشی های هوشمند

شما احتمالا با گوشی هوشمند خود تصاویر زیادی ثبت می کنید، ولی علاوه بر آن شما قادرید از محتوای موجود در صفحه نمایش گوشی خود نیز تصویر تهیه کنید. برای انجام این کار نیاز به هیچ اپلیکیشن جانبی نیست و خود گوشی از آن برخوردار است.

اندروید

سیستم عامل اندروید گوگل برای گرفتن اسکرین شات دارای ابزار پیش فرضی است (اگر از اندروید نسخه ۴ به بالا استفاده می کنید). کافیست دکمه های power (دکمه قفل صفحه و خاموش و روشن کردن گوشی) و volume down (کاهش صدا) را با هم به مدت ۱ تا ۲ ثانیه فشار داده و نگه دارید. پس از آن صفحه یک لحظه به رنگ سفید در می آید و عکس ثبت شده در گالری ذخیره می شود.

البته امکان دارد این روش در همه گوشی ها کار نکند، چرا که گوگل مانند اپل کنترل کاملی روی اندروید ندارد و شرکت های مختلف ممکن است طرز کار بعضی از قابلیت ها را تغییر داده و یا آن ها را حذف کنند. بنابر این اگر روش قبلی کار نکرد، سعی کنید دکمه های Home و power را امتحان کرده و آن ها را با هم بفشارید. اگر باز هم بی نتیجه بود شما ناچارید از نرم افزار های جانبی استفاده کنید.

۴۵۵۵۶۸-android-screenshoteasy

البته کاربران اندروید حداقل گزینه استفاده از اپلیکیشن های جانبی برای این کار را دارند ولی کاربران iOS از آن بی بهره اند. اما مشکل اصلی این است که اپلیکیشن های بسیار زیادی برای گرفتن اسکرین شات وجود دارد و پیدا کردن یک گزینه خوب از بین آن ها کار دشواری است. بعضی از این اپلیکیشن ها رایگان و بعضی پولی هستند. اما محبوب ترین اپلیکیشن با ۱۶۰ هزار کاربر را می توان Screenshot Easy دانست. این اپلیکیشن از روشی مشابه با ابزار پیش فرض اندروید برای گرفتن اسکرین شات استفاده می کند. البته شما می توانید آن را شخصی سازی کرده و برای مثال با تکان دادن گوشی از صفحه عکس بگیرید.

iOS

در سیستم عامل iOS که در آیفون، آیپد و آیپاد تاچ به کار رفته است، فقط یک گزینه برای گرفتن اسکرین شات وجود دارد. برای گرفتن اسکرین شات در این دستگاه ها دکمه Sleep/Wake (خاموش و روشن) در بالا و یا سمت راست دستگاه را نگه داشته و سپس دکمه Home را فشار دهید. با انجام این کار شما صدایی شبیه به شاتر دوربین را شنیده و فلشی را در صفحه مشاهده می کنید. اسکرین شات گرفته شده در لیست دوربین ظاهر می شود. به همین سادگی!

شما می توانید این دکمه ها را به شکل دیگری نیز فشار دهید ولی دستگاه هایی که دارای قابلیت حسگر اثر انگشت هستند ممکن است نسبت به اینکه از چه محتوایی می خواهید اسکرین شات بگیرید (مثل لاک اسکرین) دردسر ساز شود.

ویندوز فون

ویندوز فون نیز مثل بقیه روند آسانی برای گرفتن اسکرین شات دارد. کافیست دکمه های power (خاموش و روشن کردن) و volume Up (افزایش صدا) را با هم فشار داده و نگه دارید (اگر دکمه volume down را فشار دهید گوشی ریبوت می شود). اسکرین شات گرفته شده مستقیما به آلبوم منتقل می شود. پس به قسمت تصاویر رفته و در پوشه Screenshots به اسکرین شات گرفته شده با فرمت PNG دسترسی پیدا کنید.

همچنین شما می توانید در ویندوز فون ۷ نیز بدون قفل کردن آن اسکرین شات بگیرید.

بلک بری

در دستگاه های بلک بری دکمه های volume up (افزایش صدا) و volume down (کاهش صدا) را با هم فشار دهید. با انجام این کار یک صدای شبیه به کلیک دوربین شنیده شده و تصویر در پوشه Camera ذخیره می شود (نه در کارت حافظه SD). برای پیدا کردن آن File Manager را باز کنید. اگر این قابلیت کار نکرد، اپلیکیشن CaptureIT OTA را دانلود کنید. پس از دانلود باید برخی از مجوز های دسترسی را تغییر دهید ولی بعد از همه چیز به خوبی کار می کند.

گرفتن اسکرین شات در رایانه ها

ویندوز

قطعا آسان ترین روش برای گرفتن اسکرین شات در ویندوز فشار دادن کلید PrtScn (PrintScreen) از روی کیبورد است. این کلید در اکثر صفحه کلید ها در گوشه بالا و سمت راستی قابل دسترس است. یک بار آن را فشار دهید ... به نظر می رسد که هیچ اتفاقی نیفتاده است. ولی ویندوز با فشار این کلید تصویری از محتوای فعلی صفحه شما برداشته و در کلیپ بورد (حافظه موقت) ذخیره می کند. پس شما باید در یک نرم افزار ویرایشی مثل Word یا نرم افزار های ویرایش تصویر مثل Paint کلید های Ctrl+V را بفشارید.

مشکلی که در ابزار پیش فرض PrtScn وجود دارد این است که این ابزار از کل صفحه و تمام محتوای موجود در آن عکس می گیرد (اگر شما از چند مانیتور کنار هم استفاده کنید، از محتوای موجود در کل مانیتور ها عکس می گیرد که تصاویر خروجی بسیار بزرگ است).

برای محدود کردن تصویر گرفته شده، شما می بایست یک پنجره را باز و انتخاب کرده و سپس کلید های Alt + PrtScn را با هم بفشارید. با انجام این کار باز هم به نظر می رسد اتفاقی نیفتاده است، ولی باید بدانید اسکرین شاتی که فقط حاوی محتوای پنجره انتخاب شده است در کلیپ بورد ذخیره گردیده است و شما می توانید آن را در نرم افزار های مختلف جایگذاری کنید.

۴۵۵۵۶۹-snippingtool

یکی دیگر از ابزار های پیش فرض ویندوز برای این کار Snipping Tool است. این ابزار همزمان با ارائه ویندوز ویستا پای خود را به این سیستم عامل باز کرد و شما برای یافتن آن کافیست از سیستم جستجو استفاده کنید (کاری که انجامش در ویندوز ۱۰ به راحتی آب خوردن است). پس از اجرای آن یک پنجره کوچک با منو هایی به نمایش در می آید که با استفاده از آن می توانید به راحتی انواع مختلفی از اسکرین شات تهیه کنید. شما می توانید با کشیدن مستطیل روی صفحه و یا به صورت آزاد (مانند تصویر بالا) ناحیه مورد نظر خود را برای عکس گرفتن انتخاب کنید. همچنین قادرید یک پنجره یا کل صفحه را برای گرفتن اسکرین شات انتخاب نمایید. Snipping Tool فورا عکس گرفته شده را به شما نشان می دهد و بعد از آن شما قادرید آن را ذخیره، کپی، ایمیل، حاشیه نویسی و یا بخشی از آن را برجسته و هایلایت کنید. اگر چه این ابزار کمی قدیمی است و به اندازه کافی بروز نیست تا قابلیت به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی مختلف را داشته باشد.

سیستم عامل ویندوز دارای نرم افزار های جانبی بسیار خوبی برای گرفتن اسکرین شات است. نرم افزار Snagit را با قیمت ۵۰ دلار می توان جزو بهترین ها به حساب آورد. البته، این ابزار قادر است هر چیزی را که شما تصور کنید برایتان انجام دهد، حتی اگر ضبط فیلم از صفحه رایانه شما باشد.

همچنین ابزار های رایگان بی شماری نیز برای گرفتن اسکرین شات وجود دارد. نرم افزار Jing هم که توسط سازنده Snagit تولید شده است، می تواند از صفحه فیلم بگیرد و تصاویر گرفته شده را به راحتی با دیگران به اشتراک بگذارد. از دیگر نرم افزار ها مناسب می توان به LightShot اشاره کرد که ابزاری ساده و جمع و جور بوده و با استفاده از کلید PrtScrn گرفتن و به اشتراک گذاشتن اسکرین شات ها را آسان می کند. هر دو این نرم افزار ها برای مک نیز موجود است.

MacOS

اپل مانند iOS روی سیستم عامل رایانه و لپ تاپ هایش نیز کنترل بالایی دارد. اگر چه شما در هنگام استفاده از یک رایانه با سیستم عامل MacOS به قابلیت های کمتری برای گرفتن اسکرین شات نسبت به ویندوز دسترسی دارید (چرا که کیبورد مک دارای کلید PrtScn نیست).

و اما برای گرفتن اسکی نشات از صفحه سیستم عامل مک دستور العمل ذیل را اجرا کنید: برای گرفتن عکس از کل صفحه، کلید های tap Command+Shift+3 را با هم فشار دهید. یک تصویر با فرمت .PNG روی صفحه شما به نمایش در خواهد آمد. اگر می خواهید فقط از بخشی از صفحه عکس بگیرید، کلید های Command+Shift+4 را بفشارید. با انجام این کار نشانگر موس به یک خط کش تبدیل می شود. با استفاده از آن بخش مورد نظر خود را انتخاب کنید. یا اینکه کلید space را فشار دهید تا نشانگر به شکل دوربین درآید. سپس روی پنجره مورد نظر خود کلیک کنید تا پنجره برجسته شده و با کلیک مجدد تصویری از آن پنجره گرفته شود.

اگر شما روش ذخیره اسکرین شات در ویندوز را که تصویر گرفته شده را بلافاصله در کلیپ بورد ذخیره می کند، ترجیح می دهید، کلید های Command+Control+Shift+3 را برای کل صفحه و Command+Control+Shift+4 را برای بخشی از صفحه امتحان کنید. با فشار دادن کلید Control همزمان با سایر کلید ها تصویر به صورت مستقیم ذخیره نمی شود و شما می بایست برای جایگذاری آن در هر نرم افزاری کلید های Control+V را بفشارید. اگر مک شما دارای صفحه نمایش رتینا است، اسکرین شات گرفته شده با فرمت PNG بسیار بزرگ خواهد بود و در حدود ۵ تا ۷ مگابایت حجم خواهد داشت. بنابر این اگر قصد دارید تا فرمت ذخیره عکس را به JPG یا هر فرمت دیگری تغییر دهید، می بایست تنظیمات را عوض کنید. پس پنجره ترمینال (terminal) را باز کرده و عبارت زیر را تایپ کنید:

defaults write com.apple.screencapture type jpg

اگر از شما رمز عبور خواسته شد، آن را وارد کنید. حال می بایست رایانه را ریستارت کنید و با راه اندازی مجدد آن خواهید دید که فرمت اسکرین شات ها به JPG تغییر می کند. برای برگرداندن فرمت به حالت اول، کافیست عبارت بالا را مجددا در ترمینال وارد کرده و به جای "jpg" عبارت "png" را جایگزین کنید.

۴۵۵۵۷۱-grab-timed-screen

آیا دوست دارید با اپلیکیشن اسکرین شات بگیرید؟ در این صورت ابزار پیش فرض Grab واقع در پوشه Applications > Utilities folders (برای یافت سریع آن با استفاده از Spotlight جستجو کنید) پاسخ گوی نیاز شماست. نرم افزار Grab قادر است تصاویر گرفته شده را فقط با فرمت TIFF ذخیره کند، ولی از طرف دیگر امکان گرفتن اسکرین شات از کل صفحه، یک پنجره و بخشی از صفحه وجود دارد و همچنین با قابلیت تایمر (شمارنده معکوس) آن می توان از منو های باز شونده نیز عکس به ثبت رساند. کلید های میان بر Grab نیز با کلید های میان بر خود سیستم عامل یکسان است و اگر به موس دسترسی نداشتید می توانید از ان ها استفاده کنید.

توجه داشته باشید که رایانه های مک نیز دارای نرم افزار های جانبی رایگانی برای گرفتن اسکرین شات می باشند که شامل Jing، Skitch، LightShot و دیگر ابزار ها می شود. اگر به دنبال گزینه های پولی و حرفه ای هستید، نرم افزار SnapzProX با قیمت ۶۹ دلار جزو بهترین گزینه هاست.

لینوکس

از آنجایی که سیستم عامل لینوکس دارای توزیع ها و نسخه های مختلفی است، راه های گرفتن اسکرین شات در آن نیز متفاوت است. بنابر این ما شما را با نحوه گرفتن اسکرین شات در توزیع اوبونتو (Ubuntu) که جزو محبوب ترین هاست، آشنا می کنیم.

برای آغاز کار باید مسیر زیر را طی کنید:

Applications > Accessories > Take Screenshot

کلید PrtScn نیز در لینوکس کار می کند. با فشار دادن این کلید از روی کیبورد عکسی از کل صفحه گرفته می شود. برای گرفتن اسکرین شات از پنجره فعال نیز کلید های Alt + PrtScn را بفشارید.

اگر به دنبال این هستید که پس از گرفتن عکس بتوانید آن را ویرایش کنید، بهترین گزینه استفاده از نرم افزار GNU Image Manipulation Program یا همان GIMP است. در این نرم افزار به File > Acquire > Screen Shot بروید. در اینجا شما گزینه های اندکی شامل تهیه اسکرین شات از کل صفحه، از یک پنجره و یا گرفتن عکس با تاخیر زمانی را در دسترس دارید. سپس عکس گرفته شده در GIMP باز شده و آماده ویرایش است.

گرفتن اسکرین شات در مرورگر ها

بسیاری از مرورگر ها به ویژه گوگل کروم و فایرفاکس دارای افزونه هایی هستند که مفید بودن آن ها را افزایش می دهد. در اینجا قصد داریم تعدادی از این افزونه ها را که امکان گرفتن اسکرین شات را فراهم می کند، معرفی کنیم.

۴۵۵۵۷۰-lightshot

FireShot : قیمت ۳۵ دلار، پشتیبانی از فایرفاکس، کروم، اینترنت اکسپلورر، اوپرا، SeaMonkey و Thunderbird. علاوه بر مرورگر ها افزونه FireShot حتی با برنامه های ایمیل هم کار می کند. این افزونه می تواند پس از گرفتن تصویر امکان ویرایش فوری، اشتراک گذاری با شبکه های اجتماعی، ذخیره فوری در رایانه و یا ارسال تصویر به Microsoft OneNote را فراهم کند.

LightShot : رایگان، پشتیبانی از کروم، فایرفاکس، اکسپلورر و اوپرا. این افزونه برای رایانه های مک و ویندوز موجود بوده و تقریبا روی همه مرورگر ها نیز کار می کند.

Awesome Screenshot : رایگان، پشتیبانی از کروم، فایرفاکس، سافاری. شما با استفاده از این افزونه می توانید از کل صفحه یا بخشی از آن اسکرین شات بگیرید و سپس آن را ویرایش و بعد به اشتراک بگذارید.

منبع: pcmag

ارسال نظر