هند ادعا کرد که فیس بوک عامل نفرت پراکنی علیه مسلمانان در این کشور است
رسانه کلیک - پس از آنکه رئیس شعبه فیس بوک در هند در نشستی که برای بررسی نقش این شبکه اجتماعی در نفرت پراکنی ترتیب داده شده بود شرکت نکرد، مقامات این کشور فیس بوک را به غرض ورزی بر علیه مسلمانان متهم کردند.
اپلیکیشنهای پیامرسان فیس بوک و واتساپ در هند بیشاز صدها میلیون کاربر را در خود جای داده است. در جریان درگیریهای فوریه گذشته در هند که محل دعوای فرقهای و دینی شده بود این پیام رسانها به ابزاری پرقدرت برای نفرت پراکنی علیه مسلمانان بدل شده بودند. با این حال مقامات هندی بارها از فیس بوک درخواست کردند که این پیامها و پستهای تفرقهانداز از این شبکه اجتماعی حذف شود ولی هربار فیس بوک از این عمل سر باز زد. این در صورتی است که فیس بوک ادعا می کند محتوایی که ویژگی نفرت پراکن داشته باشد در این شبکه جای ندارد و توسط آنها حذف میشود.
هفته گذشته کمیته تخصصی صلح و نظم اجتماعی دولت هند آجیت موهان مدیر فیس بوک در هند را احضار کرد تا در مورد نقش این شبکه اجتماعی در آشوب های فرقه ای هند تحقیق کند. فیس بوک متهم است عمداً بسیاری از توهین ها و بی احترامی های هندوها علیه مسلمانان را در فیس بوک حذف نکرده است. در جریان این درگیری ها بیش از ۵۰ نفر کشته شدند که اکثر آنها مسلمان بودند.
کمیته مذکور اعلام کرد که دلیل عدم حضور نماینده فیس بوک در این رویداد این است که این شرکت میخواهد نقش خود در موارد یاد شده را کمرنگ جلوه دهد. از همین رو مدیر یادشده مجددا احضار خواهد شد.
در اوایل ماه جاری میلادی هم ۱۸ نماینده مجلس هند فیس بوک را به غرض ورزی سیاسی و عدم رعایت بی طرفی در نشر عقاید کاربران متهم کرده بودند. فیس بوک متهم است از حذف اظهارات ضداسلامی یکی از سیاست مداران حزب حاکم هند در آگوست گذشته نیز خودداری کرده تا منافع تجاری خود را در این کشور حفظ کند.