اولین پرتاب موفق سیستم اینترنت ماهوارهای آمازون؛ رقیب استارلینک در راه است
آمازون انتظار دارد از اواخر سال آینده میلادی، اینترنت ماهوارهای خود را بهصورت یک سرویس بتا در اختیار برخی مشتریان قرار دهد.
پس از چندین سال تلاش، برای اولینبار، بالاخره نمونههای اولیه ماهوارههای آمازون برای ارائه اینترنت ماهوارهای، سوار بر راکت Atlas V با موفقیت روانه فضا شدند. این راکت دو ماهواره پروژه کویپر (Project Kuiper) را به مدار زمین برد.
مأموریت پرتاب ماهوارههای آمازون با نام Protoflight از پایگاه نیروی هوایی کیپ کاناورال در فلوریدا روانه فضا شد.
اینترنت ماهوارهای آمازون برای رقابت با استارلینک از راه میرسد
آمازون مدتهاست روی پروژه کویپر کار میکند؛ پروژهای که رقیب استارلینک محسوب میشود و میخواهد مانند اسپیسایکس اینترنت ماهوارهای را در اختیار کاربران قرار دهد. در ابتدا قرار بود نمونههای اولیه ماهوارههای آمازون اواخر سال گذشته میلادی روانه فضا شوند.
آمازون مأموریت Protoflight را یک فرصت یادگیری مهم میداند که اجازه میدهد دادهها را در دنیای واقعی (یا بهطور دقیقتر، در فضا) ثبت کند و به آزمایشهای خود ادامه دهد. آمازون انتظار دارد این ماهوارهها اطلاعات بیشتری درباره عملکرد سیستم اینترنت ماهوارهای آن در فضا و زمین در اختیارش قرار دهد.
علاوه بر جمعآوری اطلاعات درباره عملکرد این سیستم، این پرتاب یک آزمایش برای عملیاتهای ساخت ماهواره، پرتاب و کنترل مأموریت هم محسوب میشود. پس از اینکه مأموریت Protoflight به پایان برسد، پیش از اینکه ماهوارهها در جو بسوزند، آمازون آنها را از مدار خارج خواهد کرد.
به گفته «راجیو بادیال»، معاون بخش فناوری پروژه کویپر، آمازون اعتماد زیادی به طراحی ماهوارههایش دارد:
«ما آزمایشهای گستردهای را در آزمایشگاه خود انجام دادهایم و اطمینان زیادی به طراحی ماهواره خود داریم، اما هیچ جایگزینی برای آزمایش مداری وجود ندارد. این اولینباری است که آمازون ماهوارههای خود را در فضا قرار میدهد و ما بدون توجه به نحوه انجام مأموریت، از آن درسهای زیادی خواهیم گرفت.»
آمازون میخواهد با پروژه کویپر اینترنت ماهوارهای مقرونبهصرفه را در اختیار کاربران قرار دهد. این شرکت بهدنبال پرتاب بیش از 3200 ماهواره در 6 سال آینده بوده و از کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا یا FCC تأییدیه دریافت کرده است. انتظار میرود آمازون در نیمه اول 2024 اولین ماهوارههای تجاری خود را پرتاب کند و کاربران اواخر 2024 بهصورت بتا به اینترنت ماهوارهای آمازون دسترسی پیدا کنند.
منبع: دیجیاتو