وزیر ارشاد: فیلنتریگ موجب شده مردم فیلم‌های بدون نظارت ببینند

اسماعیلی سخنانی را مطرح کرده است که به‌طور دقیق مشخص نمی‌کند دیدگاه او نسبت به فیلترینگ پلتفرم‌ها چیست.

وزیر ارشاد: فیلنتریگ موجب شده مردم فیلم‌های بدون نظارت ببینند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به مسدودسازی دو شبکه اجتماعی خارجی (اینستاگرام و واتس‌اپ) اظهار داشت بخش مهمی از ترافیک اینترنت کشور به سایت‌های داخلی اختصاص یافته است. اسماعیلی در ادامه گفت عمده این ترافیک صرف تماشای فیلم‌هایی می‌شود که بسیاری از آن‌ها در قالب تنظیم‌گری منتشر نشده‌اند.

«محمدمهدی اسماعیلی» در نخستین همایش «هوش مصنوعی، رسانه و تحولات تولید محتوا» سخنانی را مطرح کرد که به‌طور دقیق مشخص نمی‌کند دیدگاه او نسبت به فیلترینگ پلتفرم‌ها چیست.

او اعلام کرد با مسدودسازی دو شبکه اجتماعی خارجی (واتساپ و اینستاگرام)، بخش مهم ترافیک اینترنت کشور به سایت‌های داخلی اختصاص یافته است اما عمده این ترافیک صرف تماشای فیلم‌ها و سریا‌ل‌هایی می‌شود که بسیاری از آن‌ها در قالب تنظیم‌گری منتشر نشده‌اند:

«بنابراین پرسش مهم پیش روی نهادهای فرهنگی، سازوکار تنظیم‌گری در فضای امروز است؛ موضوعی که نظام حکمرانی سنتی فرهنگی ما را با چالش مواجه کرده.»

اسماعیلی با اشاره به تحولات اخیر در حوزه انتشار محتوای فیلم و سریال گفت: «امروز مرجعیت رسانه ملی ما علاوه بر رقبای خارجی، از سوی رقبای داخلی تهدید می‌شود که نشانه‌ای از تغییر فناوری‌های نوین است. مخاطب امروز در ایران فقط با تلفن همراه خود به بیش از 20 هزار فیلم و سریال در پلتفرم‌های شبکه نمایش خانگی و سایر پخش‌کنندگان دسترسی دارد.»

به‌نظر می‌رسد مسئولان صرفاً به‌دنبال افزایش بازدید از محتواهای داخلی نیستند، بلکه هدف اصلی آن‌ها افزایش بازدید از محتواهایی است که موردقبول آن‌ها نیز باشد.

«می‌توان از هوش مصنوعی فرصت ساخت»

عضو شورای‌عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به گسترش کارکردهای هوش مصنوعی در سال‌های آینده، گفت: «همان‌گونه که در دانش ژنتیک و نانو، عقب‌ماندگی‌ها را پشت سر گذاشتیم و امروز در لبه فناوری قرار گرفته‌ایم، اگر امروز به‌صورت فعالانه با مقوله هوش مصنوعی مواجه شویم، می‌توان از این فناوری فرصت ساخت.»

اسماعیلی همچنین از مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه خواست تا نگاشت سند جامع الزامات هوش مصنوعی با همکاری نخبگان این عرصه از طریق اعلام فراخوان و جمع‌آوری دیدگاه‌ها در اولویت برنامه‌هایشان قرار گیرد.

وی با بیان اینکه انفعال در عرصه فرهنگ مطلوب نیست، ابراز امیدواری کرد همایش دوم هوش مصنوعی در ماه‌های آینده با مشارکت فعال نهادهایی همچون شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، شورای‌عالی فضای مجازی، وزارت ارتباطا‌ت و فناوری اطلاعات و حوزه‌های علمیه برگزار شود تا علاوه بر بررسی ابعاد مختلف این فناوری، سیاست‌گذاری‌های کلان کشور از دستاوردهای آن بهره‌مند شود.

منبع: دیجیاتو

ارسال نظر