انعکاس مثبت مذاکرات بر تمامی ابعاد فناوری اطلاعات

بسیاری از فعالان عرصه فناوری اطلاعات، نگران از دست رفتن سرمایه‌های انسانی خویش‌اند و امید دارند که در صورت به ثمر رسیدن مذاکرات، میل به مهاجرت در میان متخصصان این حوزه کاهش یابد.

انعکاس مثبت مذاکرات بر تمامی ابعاد فناوری اطلاعات

به گزارش کلیک چنان‌چه نتایج مذاکرات مثبت باشد، بی‌تردید شاهد شکوفایی چشم‌گیری در صنعت فناوری اطلاعات کشور خواهیم بود.

حمید بابادی‌نیا، رئیس کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران، در این‌باره گفت: مذاکرات میان ایران و ایالات متحده آمریکا، دو سویه دارد؛ یکی جنبه سیاسی که خارج از تخصص اینجانب است، و دیگری جنبه اقتصادی که به‌صورت مستقیم با فضای کسب‌وکار در کشور ارتباط دارد.

او افزود: هرگاه فضای مذاکراتی شکل می‌گیرد، پیام مثبتی به کسب‌وکارها مخابره می‌شود؛ این پیام، نویدبخش کاهش تنش و افزایش ثبات و امنیت در کشور است. در نتیجه، ثبات اقتصادی نیز پدیدار می‌شود و حباب موجود در بازار ارز، فرو خواهد نشست.

 

بازتاب امیدبخش مذاکرات در بازارهای مالی

بابادی‌نیا افزود: در روزهای اخیر، کاهش نرخ ارز و بهبود نسبی فضای بازارهای مالی، موید اثر مثبت اخبار مذاکراتی است. برای ما که در حوزه فناوری اطلاعات فعالیت داریم، فضای اقتصادی شفاف، امن و باثبات، بستری مناسب برای برنامه‌ریزی، توسعه و گسترش فعالیت‌ها فراهم می‌آورد.

او بیان کرد: در بسیاری از پروژه‌های ما، که حدود ۹۹ درصدشان با نرخ ارز گره خورده‌اند، قیمت خدمات تابعی از قیمت تجهیزات است که با نوسان نرخ دلار دستخوش تغییر می‌شود. اگرچه خدمات مهندسی وابستگی مستقیم به ارز ندارد، اما بی‌تردید تحت تأثیر آن قرار می‌گیرد. تجهیزات، اما به‌طور مستقیم به نرخ ارز وابسته‌اند؛ ازاین‌رو، کاهش نرخ ارز به معنای افزایش ارزش پول ملی و گشایش در عرصه رقابت‌های جهانی است.

 

رفع موانع با نتیجه‌بخش بودن مذاکرات

رئیس کمیسیون شبکه ادامه داد: این نوسانات ارزی، مستقیماً در خدمات و تجهیزات حوزه فناوری بازتاب می‌یابد. اگر مذاکرات به نتیجه مطلوبی برسد، نه‌تنها می‌توانیم با آسودگی در بازارهای جهانی فعالیت کنیم، بلکه دیگر موانع و محدودیت‌های ناشی از تحریم نیز سد راه ما نخواهد بود. یکی از معضلات اصلی این است که بودجه وزارتخانه‌ها محدود است و در اجرای پروژه‌ها، ناگزیرند با این محدودیت‌ها کنار بیایند.

او افزود: زمانی که دستگاه‌های حاکمیتی بتوانند کالاها و خدمات فناوری را با هزینه‌ای کمتر تهیه کنند، این خود موجب کاهش فشار بر بودجه‌ها و رضایت بیشتر آنان خواهد شد.

 

فناوری؛ قربانی نخست تحریم‌ها

بابادی‌نیا با اشاره به آسیب‌های چند دهه تحریم اظهار کرد: طی ۴۵ سال گذشته، همواره با تحریم‌ها دست‌به‌گریبان بوده‌ایم. اگرچه در ابتدای امر فشارها اندک بود، اما به مرور، شدت آن‌ها افزایش یافت. تنها حوزه‌ای که از آغازین روزهای تحریم، بیشترین آسیب را متحمل شد، فناوری اطلاعات بود.

او ادامه داد: ایالات متحده، یکی از پیشگامان صنعت فناوری اطلاعات است و حصول نتیجه‌ای مثبت از مذاکرات، می‌تواند درهای این صنعت را به‌سوی ایران بگشاید؛ امری که می‌تواند نقطه عطفی در رشد و پیشرفت این صنعت در کشورمان باشد.

 

ضرورت تقویت زیرساخت‌ها

بابادی‌نیا تاکید کرد: بازار فناوری کشور تشنه است و بیش از چهار دهه از حضور مؤثر در بازارهای جهانی محروم مانده‌ایم. از سوی دیگر، با کاهش نرخ ارز و افزایش ارزش پول ملی، تمایل به مهاجرت در میان نیروهای متخصص این حوزه کاهش خواهد یافت.

او ادامه داد: همچنین شرایطی فراهم می‌شود که بتوانیم زیرساخت‌های کشور را به‌روز کنیم و تجهیزات مورد نیاز را، همراه با دانش فنی آن، بدون نیاز به دور زدن تحریم‌ها یا خرید از واسطه‌ها و تحمل دشواری‌های متعدد، مستقیما تهیه کنیم.

 

نیروی انسانی، بزرگ‌ترین سرمایه ملی است

بابادی‌نیا با تاکید بر اهمیت حفظ نیروی انسانی گفت: نیروی انسانی، سرمایه بی‌بدیل این کشور است. سال‌ها زمان، انرژی و هزینه صرف تربیت این نیروها شده و بسیار تأسف‌بار است که در زمانی که کشور به بهره‌مندی از این سرمایه نیاز دارد، آنان راهی دیار غربت شوند.

او تاکید کرد: «هیچ ایرانیِ وطن‌دوستی از مهاجرت ناگزیر خوشحال نیست و هیچ دلسوزی از کاهش ارزش پول ملی خود احساس رضایت نمی‌کند. امید است اگر مذاکرات به‌درستی و بر مبنای احترام متقابل و حفظ منافع ملی پیش رود، شاهد فردایی روشن‌تر برای صنعت فناوری کشور باشیم .

 

ارسال نظر