رونمایی از نخستین دموی سکوی ملی هوش مصنوعی
دستیار معاون علمی رئیسجمهور، از رونمایی نخستین دموی سکوی ملی هوش مصنوعی ایران در هفته آینده خبر داد.
به گزارش کلیک به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، مجتبی علیزاده، دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور، از رونمایی نخستین دموی سکوی ملی هوش مصنوعی ایران در هفته آینده خبر داد و گفت: تمرکز اصلی این سکو بر حوزه پزشکی و تشخیص خواهد بود و مراسم ویژهای به منظور رونمایی از آن برگزار خواهد شد. این دستاورد، نشاندهنده پیشرفتهای قابلتوجه کشور در زمینه هوش مصنوعی است.
وی با اشاره به یکی از اخبار مهم در فضای فناوری گفت: چند روز پیش خبری مبنی بر اینکه وزارت ارتباطات اولین پروانه اپراتور هوش مصنوعی را صادر خواهد کرد، منتشر شد. این اقدام به عنوان گام بزرگی در راستای توسعه زیرساختهای هوش مصنوعی در کشور تلقی میشود. این پروانه، دقیقاً همان انتظاراتی بود که در حوزه توسعه هوش مصنوعی میرفت و از وزارت ارتباطات بابت این گام ارزشمند تشکر میکنم.
علیزاده ادامه داد: این پروانه منطبق بر معماری کلان هوش مصنوعی طراحی شده است. این نکته بسیار حائز اهمیت است زیرا ارائه پروانهها و مجوزها بر اساس یک معماری منسجم، به تسهیل فرایندهای اجرایی و کاهش پیچیدگیها کمک خواهد کرد. طراحی مبتنی بر معماری کلان به سازمانها و شرکتها این امکان را میدهد که با رعایت استانداردهای مشخص، به فعالیتهای هوش مصنوعی بپردازند. این رویکرد میتواند به بهبود کیفیت و کارایی خدمات ارائهشده در این حوزه منجر شود.
مرکز مدیریت هوش مصنوعی صنعت نفت راهاندازی میشود
دستیار معاون علمی رئیسجمهور، همچنین با اشاره به برگزاری نمایشگاه تلکام با محوریت هوش مصنوعی گفت: مسئله دیگر، علاوه بر پروانه اپراتوری، نمایشگاه تلکام بود که با محوریت هوش مصنوعی برگزار شد. هوشمصنوعی تنها به حوزه ارتباطات محدود نمیشود و در واقع، حوزههای متعددی در این زمینه وجود دارد که میتوان به آنها پرداخت.
وی از توافق مهمی با هلدینگ خلیج فارس در حوزه هوش مصنوعی خبر داد و گفت: این توافق، منجر به راهاندازی مرکز مدیریت هوش مصنوعی صنعت نفت در جزیره کیش تا حداکثر یک سال آینده، خواهد شد. این مرکز، تحولی عظیم در صنعت نفت و پتروشیمی ایران و منطقه به همراه خواهد داشت.
نسخه اولیه و راهاندازی سیستم هوشمند چاههای نفت
علیزاده با اشاره به راهاندازی نسخه اولیه این مرکز، گفت: چندی پیش، با راهاندازی سیستم مدیریت هوشمند دو حلقه چاه نفت بانک پاسارگاد (سپهر و جفیر)، نسخه اولیه این مرکز به مرحله اجرا درآمد. این پروژه که با سرمایهگذاری معاونت علمی انجام شده، نشاندهنده پیشرفت چشمگیر ایران در زمینه پیادهسازی هوش مصنوعی در صنعت نفت است.
وی افزود: این مرکز قرار است علاوه بر مرکز مدیریت هوشمند نفت و پتروشیمی بانک پاسارگاد، مرکز مدیریت هوشمند هلدینگ خلیج فارس و در نهایت، مرکز مدیریت هوشمند کل صنعت نفت و پتروشیمی کل کشور را در خود جای دهد. این ادغام، به ایجاد یک شبکه جامع و یکپارچه برای مدیریت و نظارت بر فعالیتهای صنعت نفت و پتروشیمی منجر خواهد شد و از این طریق، بهرهوری و کارایی را به میزان قابل توجهی افزایش خواهد داد.
دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور، همچنین از سرمایهگذاری عظیم هلدینگ خلیج فارس در زیرساختهای هوش مصنوعی تقدیر کرد و این اقدام را نشاندهنده هوشمندی و درایت این هلدینگ دانست.
راهاندازی اولین فارم GPU و توافقات بینالمللی
وی در ادامه، از راهاندازی اولین فارم GPU کشور خبر داد و اعلام کرد: طبق برنامهریزیها، این فارم در اواخر فروردین یا اوایل اردیبهشت سال آینده راهاندازی خواهد شد. راهاندازی این مرکز، تمامی نیازهای زیرساختی کشور در حوزه هوش مصنوعی را برآورده خواهد کرد.
علیزاده همچنین درخصوص توافقات بینالمللی در حوزه هوش مصنوعی گفت: یک سری توافقات بین المللی نیز درصدد انجام شدن است که جزئیات این توافقات پس از نهایی شدن، به زودی اعلام خواهد شد.
واگذاری تمامی مسائل هوش مصنوعی به معاونت علمی به دستور رئیس جمهور
دستیار معاون علمی رئیسجمهور، با اشاره به دستور رئیس جمهور در خصوص هوشمصنوعی، آن را فصلالخطاب تمام فعالیتهای اخیر در این حوزه دانست و توضیح داد : پس از گزارش معاونت علمی به هیئت دولت، رئیس جمهور کلیه مسائل مربوط به هوش مصنوعی را به معاونت علمی واگذار کرد. اگرچه تمامی اجزای دولت طبق طرح معماری کلان هوش مصنوعی وظایفی را بر عهده دارند، اما این دستور، نشان از اهمیت بالای هوش مصنوعی در چشمانداز دولت دارد. این موضوع، به تمرکز و هماهنگی بیشتر در فعالیتهای این حوزه کمک خواهد کرد.
علیزاده مجدداً به دموی سکوی ملی هوش مصنوعی اشاره و پیشبینی کرد: این دمو هم مردم، هم مسئولین، و هم فعالان زیستبوم هوش مصنوعی و اقتصاد کشور را شگفتزده خواهد کرد. این دمو، حاصل تلاشهای گستردهای است که در حوزه هوش مصنوعی صورت گرفته و نشان از پیشرفت قابل توجه ایران در این زمینه دارد.