عقب نشینی ایتالیا از اخذ مالیات دیجیتال شرکتهای آمریکایی

ایتالیا و ایالات متحده در بیانیه‌ای مشترک مخالفت خود را با مالیات‌های «تبعیض‌آمیز» بر خدمات دیجیتال اعلام کردند، اقدامی که می‌تواند نشان‌دهنده عقب‌نشینی احتمالی رم از مالیاتی باشد که موجب نارضایتی واشنگتن شده است.

عقب نشینی ایتالیا از اخذ مالیات دیجیتال شرکتهای آمریکایی

به گزارش کلیک به نقل از رویترز، این بیانیه همزمان با دیدارهای پی در پی نخست‌وزیر ایتالیا جورجا ملونی با دونالد ترامپ و معاون او جی‌دی ونس منتشر شد. دیداری که ترامپ و معاونش برخلاف دیگر رهبران اروپایی، برخورد سردی نسبت به آن نداشتند.

مالیات‌ دیجیتالی در اروپا که شرکت‌های بزرگ فناوری آمریکایی مانند گوگل، فیسبوک، اپل و آمازون را هدف قرار می‌دهد و این مساله مدت‌هاست موجب نارضایتی دولت‌های ایالات متحده، از جمله دولت ترامپ شده‌ است.

ایتالیا در حال حاضر برای شرکت‌هایی که درآمد آنها حداقل ۷۵۰ میلیون یورو باشد، مالیاتی سه درصدی بر درآمد حاصل از تراکنش‌های اینترنتی در نظر می‌گیرد و این سیاست کمتر از ۵۰۰ میلیون یورو در سال برای خزانه کشور درآمد دارد.

حال ایتالیا و آمریکا در بیانیه مشترکی در مخالفت با مالیات‌های مربوط به خدمات دیجیتال اعلام کرده‌اند که: «ما توافق کردیم که برای فراهم کردن امکان سرمایه گذاری شرکت‌های پیشتاز فناوری،‌ به محیطی غیرتبعیض‌آمیز در زمینه مالیات‌گذاری نیاز است.» اگرچه در این بیانیه اشاره‌ای به حذف کامل مالیات دیجیتال از سوی ایتالیا نشده، اما این اظهارات را می‌توان نشانه‌ای از تغییر جهت رم در این زمینه دانست.

با وجود درآمد نسبتا اندک این مالیات در مقایسه با بودجه سالانه بیش از ۸۰۰ میلیارد یورویی ایتالیا، این مساله به دلیل فشارهای داخلی و خارجی به چالشی برای ملونی تبدیل شده است. او در خارج با فشار آمریکا مواجه است، و در داخل نیز احزاب ائتلاف حاکم می‌خواهند فشار بر شرکت‌های فناوری را حفظ کند تا منابع مالی لازم برای اجرای سیاست‌های پرهزینه بدون به خطر انداختن بودجه کشور فراهم شود.

وزیر اقتصاد ایتالیا، جانکارلو جورجتی، روز پنج‌شنبه اعلام کرد که مذاکرات با آمریکا درباره مالیات شرکت‌های فناوری باید به‌صورت دوجانبه و نه از طریق اتحادیه اروپا صورت گیرد. او قرار است هفته آینده در نشست گروه ۲۰ با وزیر خزانه‌داری آمریکا، اسکات بسانت، دیدار کند.

در بخش دیگری از این بیانیه، دو کشور از سرمایه‌گذاری‌های آمریکایی در حوزه رایانش هوش مصنوعی و خدمات ابری در ایتالیا استقبال کرده‌اند. همچنین این بیانیه از تبدیل ایتالیا به قطب مهم از لحاظ داده در منطقه مدیترانه و شمال آفریقا حمایت می‌کند. شرکت آمازون (AWS) سال گذشته اعلام کرده بود که طی پنج سال، ۱.۲ میلیارد یورو در زمینه گسترش مراکز داده در ایتالیا سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

 

 

ارسال نظر